vormen van yoga


Yoga is een manier van leven, weldadig voor lichaam en geest.

Het beoefenen ervan leidt tot meer zelfvertrouwen, een verhoogde concentratie en een beter slaappatroon en gevoelens van innerlijke rust. Voldoening en empathie verdiepen, terwijl negatieve gevoelens zoals angst en verslaving kunnen worden overwonnen.

Yoga maakt het verschil en brengt een transformatie teweeg.

Er zijn vele vormen van Yoga. Je kan yoga zien als een grote boom met meerdere takken. Elke tak heeft zijn eigen kenmerken maar is onderdeel van dezelfde boom. Tussen al die mogelijkheden is er ongetwijfeld één die aansluit bij jouw persoonlijkheid, manier van leven en doelstelling. Cyrilla heeft zich toegelegd op:


HATHA YOGA


Yoga is meer dan een geheel van oefeningen of een meditatie techniek. Yoga is een gemoedstoestand. Yoga treedt in als de geest in rust is, de gedachtestroom tot staan is gebracht en niets ons meer afleidt. Door het doen van asana's, houdingen, wordt lichaam en geest ontvankelijk voor het ervaren van stilte. Stilte leidt tot bewustzijn.


Door het doen van asana's in combinatie met de juiste ademhaling en aandacht is men in staat om energie blokkades op te lossen, zodat energie weer vrij kan stromen. Het gaat niet om de perfecte eindhouding maar juist om de weg die men bewandelt om tot de houding te komen. Ieder binnen zijn eigen mogelijkheden.


Naast de asana's is er in de Hatha Yoga les veel aandacht voor ademhaling, concentratie, balans, mindfulness en diepe ontspanning. Elke les wordt afgesloten met een 10 minuten diepte ontspanning waarbij in lichamelijke rust de energieën door kunnen werken. Met herlade energie lachen we de rest van de dag toe.


 

ONTSPANNINGS YOGA


De basis van Ontspannings Yoga is hetzelfde als bij de Hatha Yoga. Al vrij snel bleek dat zeer veel mensen nood hebben aan Yoga maar vanwege diverse klachten de klassieke Hatha Yoga fysiek te inspannend was.


De Ontspannings Yoga lessen hebben een meer therapeutisch karakter. Voor mensen met Fibromyalgie, burn-out, CVS, artrose, kanker of andere aandoeningen is de Ontspannings Yoga een fantastische manier om zacht en bewust met eigen lichaam en geest om te gaan. Ontspannings Yoga versoepelt het lichaam, vitaliseert en versterkt gewrichten. Asana's reinigen lichaam en geest. Zachte en aandachtige bewegingen, ademhaling, concentratie, zelfacceptatie, mindfulness en diepe ontspanning staan centraal in de Ontspannings Yoga lessen. Ook veel ouderen/senioren vinden hun weg naar deze vorm van yoga.


zie ook positieve effecten